Ulla, Gimle 1989

Gimles mor er død

Mindeord for Ulla Wegeberg der døde 19. februar 2023

Ulla Wegeberg sov stille ind søndag morgen efter længere tids sygdom.

Hun holdt fanen højt til det sidste, og nægtede at ligge under for sygdommen og de problemer den førte med sig. Hun var altid klar med en frisk replik og skarpe iagttagelser af livet omkring sig.

Ulla var et fantastisk rummeligt menneske som altid gav sig tid til at hjælpe andre hvor hun kunne, og nåede gennem livet at beskæftige sig med mange forskelligartede ting - næsten altid med mennesker i centrum.

Ulla blev født på Amager i 1944, og voksede op i Herlev.

Som helt ung mødte hun Peter som hun blev gift med i 1964. Den 1. februar i år holdt de 59 års bryllupsdag.

Ulla blev oprindeligt uddannet som lægesekretær og arbejdede bl.a. på Finseninstituttet, i blodbanken på Frederiksberg Hospital, på Rigshospitalets Øjenklinik og i Lænkeambulatorierne - senere også i en lægepraksis i Helsinge.

Sideløbende med det tog hun en uddannelse som yogalærer.

De første år boede Ulla og Peter på Nørrebro, men flyttede i 1969 til Annisse i Nordsjælland, hvor de havde en dejlig naturgrund.

I 1978 flyttede hun med Peter og deres to børn til Roskilde, hvor hun tog socionom-uddannelsen på RUC, samtidig med at hun om natten arbejdede som lægesekretær på RAS. Efter endt uddannelse fik hun arbejde på socialforvaltningen i Roskilde, hvor hun huskes for en kæmpe indsats for samfundets svageste.

I 1987 købte hun sammen med sin mand, søn og svigerdatter, samt yderligere en familie, nogle gamle bygninger i Ringstedgade, der tidligere havde rummet bl.a. et karrosserimagerværksted og en møbelforretning. Her åbnede de i 1988 spillestedet Gimle, hvor hun i mange år var bestyrer. De mange ansatte og gæster fra dengang husker alle “Mor Gimle”.

Gimle udviklede sig hurtigt til at blive et af Sjællands vigtigste spillesteder og en væsentlig kulturinstitution i Roskilde.

I 1989 kom naboejendommen til, og her fik Ulla sin daglige gang som bestyrer og medindehaver af butik Asgård, der som en af de første i Roskilde solgte økologisk vin. Samtidig bugnede butikken af tøj, brugsgenstande og - ikke mindst - hatte. Gården bag Asgård blev hurtigt et populært samlingssted for mange af Ringstedgades erhvervsdrivende og beboere. Da der kom børnebørn til indførte hun fast lukkedag onsdag så hun kunne holde “farmor-dag”.

Senere flyttede Ulla og Peter også deres hjem til Ringstedgade, og her boede Ulla frem til sin død.

Gimle blev i 2000 solgt, og er i dag regionalt spillested.

Fra 2003 blev Ulla et kendt ansigt på torvet i Roskilde hvor hun fik jobbet som torvemester - med ret til at bære kasket…

I 2004 gik hun på efterløn, men fortsatte med at komme på Torvet sammen med Peter hver lørdag - når de ikke lige var ude at rejse eller i sommerhus.

Efter i mange år at have haft sommerhus, først på Frederiksborgvej og siden på Ærø, fik Ulla og Peter i 2020 et dejligt sommerhus på Orø, hvor Ulla tilbragte sine to sidste somre sammen med sin Peter. Hun tog straks øen til sig og lærte nye mennesker at kende. Øen blev hurtigt hendes andet hjem.

Ulla var ikke typen der lå på den lade side, og efter hun var gået på efterløn uddannede hun sig til ernæringsterapeut, og åbnede selvstændig klinik i Ringstedgade.

Hun genoptog også en gammel hobby med kunstmaleri, hvor et af de gennemgående motiver var valmuer - en blomst hun elskede hele livet.

Ulla var et livstykke uden lige og efterlader et stort savn hos familien, og alle der kendte hende.

Ulla blev 78 år gammel og efterlader sig mand, to børn og to børnebørn.

På vegne af familien, Martin Wegeberg

Hent sanghæftet ifm. begravelsen her
Ulla Torvemester
Ulla i Asgård 1989