Familien Wegeberg

Carl Christian Leerhøy

Persondiagram

Forældre

Fader Fødselsdato Moder Fødselsdato
Poul Christian Leerhøy Karen Marie Andersen

Personbegivenheder

Begivenhedstype Dato Sted Beskrivelse
Fødsel 04.10.1850 Thisted, Thisted Kommune, North Jutland, Danmark
Dåb 22.01.1851 Thisted Kirke
Vielse 1875 Vestervig Kirke, Thy
Stilling Skibsfører
Død APR 1876 Sallingsund, Skive Kommune, Central Jutland, Danmark

Notater

Tjalk "Poul & Anna", der var ejet af svigerfaderen, Christen Christensen Brandi Wegeberg, blev i 1876 ført af Carl Christian Leerhøy.
Carl Christian Leerhøy er født i Thisted (Thisted kirkebog C 107-13 pag.92a) den 4. oktober 1850 som søn af Skipper Poul Christian Leerhøy og hustru Karen Marie Andersen af Thisted. Han blev hjemmedøbt den 3. december og i kirken den 22. januar 1851. Han har muligvis været svagelig, siden man har hjemmedøbt ham og kirkedåben er så sent. Ved hans dåb var fadderne Skomager J. Leerhø´s hustru, Skomager G. Leerhøy´s hustru, Dreier N. Leerhøy, Skipper J. Fischer og Handelsbetjent C. Dolleriis. Damerne er begge koner til faderens brødre. Det ser ud til, at der var mange skomagere i Thisted på det tidspunkt, Dreier N. (Niels) Leerhøy er ham der er Dreier i Thisted, han hedder Niels Nicolay. Konen i kirke 22. november. Dette tyder også på at han (Carl) var svagelig.
Erling Leerhøy 18/2-2005: Carl Christian Leerhøy blev gift i Vestervig kirke (Vestervig kirkebog C 121-10 pag.262) med ugifte (læg mærke til at der ikke står Pige, måske fordi hun har født et barn 28. oktober 1874: Karoline Kristine Lerhøj). Det er denne Præst der laver rav i den med hensyn til stavemåden af Leerhøy, han staver det skiftevis som Lerhøj, Leerhøi,

ForlisI Nykøbing Kjøbstad´s Politiret, sat på Rådhuset, blev der den 26. april 1876 afholdt forhør om et forlis udenfor Nykøbing havn, hvorved Skipper Carl Christian Leerhøy druknede. Der var temmelig skrap kuling, og i det vejr havde C.C. Leerhøy sammen med nogle venner taget en lystsejlads til Glyngøre havn, hvor de havde fået 3 kopper kaffe (måske kaffepunch e.l.) og derefter var sejlet hjemad til Nykøbing. Carl Christian, som styrede båden, havde ikke sørget for at løsne skøderne, så da der kom et vindstød, gik forenden ned, og båden fyldtes med vand. Kobbersmed Weigh fra Nykøbing og en matros ved navn Niels, som var med i båden, kunne godt svømme, men det kunne Carl Christian ikke, og selv om Niels rakte ham en åre fra båden, så kunne han ikke klare den og druknede. Der bliver sendt en båd ud fra Nykøbing som redder de to. Redningsmændene får senere en påskønnelse for deres dåd. På det tidspunkt går Johanne derhjemme og er gravid i 7. måned med det næste barn, Klara.
(Kilde: Erling Leerhøy)